SAMLET KURSUSOVERSIGT 2023

Alle Miljøhusets kurser er særlig tilrettelagt for folkekirkens ansatte, ledere og menighedsråd. Vores materialer, opgaver og billeder passer ind i sammenhængen og gør undervisningen endnu mere relevant og let tilgængelig. Alle vores kurser indeholder aktuelle og nye emner.
Vores gennemgående underviser er Arbejdsmiljørådgiver Kathrine Arenstorff, der er en rutineret og inspirerende arbejdsmiljøunderviser med mange års erfaring med arbejdsmiljøarbejde, lovgivning og kunder. 

Lovpligtigt arbejdsmiljøkursus
Det er tre dages lovpligtigt og obligatorisk kursus i arbejdsmiljø for medlemmer af arbejdsmiljøgrupper.
Kurset giver indblik i og forståelse for en lang række områder, som arbejdsmiljøorganisationen skal arbejde med og kunne dokumentere. Du bliver klædt på til at løse opgaverne, og du får indblik i intentionerne med arbejdsmiljøloven. Vi tør love, at du vil synes, at det er spændende og inspirerende at deltage, lytte og diskutere. Kurset er altid ajourført med den nyeste lovgivning og afholdes, så vi kan besøge en kirke/kirkegård og prøve teorien af i praksis.

Kemisk APV

Dette kursus er en halv dags indblik i lovgivning for faremærket kemi. Du bliver klædt på til at udarbejde den lovpligtige liste og dokumentation. Desuden får du respekt for faremærket kemi og bliver motiveret til at minimere brugen til det nødvendige og til at bruge værnemidler.

Trivsel og samarbejde
Her er kursus, som giver mulighed for at få indblik i, hvad der giver medarbejdere øget trivsel og godt humør og arbejdsglæde. Vi kommer omkring faktorer i det psykiske arbejdsmiljø, som er en mulig guldgrube, når man arbejder konstruktivt med det. Omdrejningspunktet for arbejdsmiljøindsatsen er samarbejde, derfor arbejder vi med, hvordan man kan få et samarbejde til at fungere. Desuden får du indblik i, hvor ansvaret ligger.

Menighedsrådets ansvar og opgaver
Kurset tager nogle få timer og tager udgangspunkt i menighedsrådets ansvar i forhold til arbejdsmiljøet, og hvad reglerne betyder for folkekirken. Du får viden om arbejdsmiljøaktører, kompetence til at risikovurdere og et overblik over de vigtigste opgaver. Der bliver mulighed for at diskutere i grupper og stille uddybende spørgsmål.

Vi har en lang række kurser, som oprettes efter behov:

"Psykisk arbejdsmiljø", "Førstehjælp og brand", "Den svære samtale", "Anerkendende psykisk arbejdsmiljø", "Social kapital", "Kom godt i gang igen" - I skal bare kontakte os for mere information kursus@miljohuset.dk eller Kathrine@miljohuset.dk.

Alle vores kurser er særlig tilrettet for ansatte, ledere og andre med tilknytning til folkekirken.

TILMELDING kathrine@miljohuset.dk. 

Oplys: kursus, kursusdato, navn, stilling, arbejdsplads, egen mail og mail til den, der skal modtage fakturaen.

Vi giver altid 10% til vores abonnementskunder og 100,- kr ekstra i rabat på hvert suppleringskursus ud over det første.

Forretningsbetingelser: Din plads kan gratis afmeldes indtil 14 hele dage før første kursusdag. Herefter betales et gebyr på 30 pct. af deltagerprisen indtil 7 dage før kursusstart. Ved afmelding senere end 7 dage før kursusstart betales 50 pct. af deltagerprisen.

Oplysninger om alle kurser: Kathrine Arenstorff - tlf. 21275092 - kathrine@miljohuset.dk