VURDERING AF BEHOV FOR EGNET ØJENSKYL

KRAV til Øjenskyl:

Nedenstående er et frit oversat sammendrag af den Europæiske standard DS/EN 15154-4.

  • Produktet skal effektivt og sikkert kunne reducere skadespåvirkninger af farlige stoffer og fremmedlegemer i øjnene.
  • Skylningen skal kunne dække både øje og øjenlåg og det tryk, der anvendes til at administrere væsken til øjet må ikke kunne forårsage yderligere skade på øjet.
  • Mobile øjenskylleenheder skal være designet således, at de kan håndteres og aktiveres indenfor max 5 sekunder af én person, selv med lukkede øjne. Efter aktivering, skal enheden kunne betjenes med én hånd. Adgangen til øjenskyllefaciliteter må ikke hindres af døre.
  • Øjenskyllere skal have en tydelig forsegling, der indikerer, at produktet ikke tidligere har været taget i anvendelse.
  • Skyllevæsken må ikke indholde giftstoffer og skal være sikker at anvende i hele væskens levetid. Væsken skal enten være renset vand eller sterile opløsninger.

Arbejdstilsynet skriver i sine regler yderligere:

Øjenskylleflasker skal forefindes, hvor der er risiko for at komme i kontakt med stoffer og materialer, som det er vigtigt at få fjernet hurtigt fra øjnene.

Sikkerhedsdatablade:

På hvert produkt med faremærke, skal leverandørens sikkerhedsdatablad opbevares så brugere kan læse dem før brug.

Sikkerhedsdatabladets punkt 4.1 beskriver førstehjælpen, når der blandt andet er kommet noget i øjet. Når der i sikkerhedsdatabladet skrives "skyl øjnene (flertal) med øjenskyl i x antal minutter" skal der være øjenskyl til begge øjne og jvnf ovenstående standard skal begge øjne kunne skylles samtidig.

Vær særlig opmærksom på de 2 faremærker og , der altid i punkt 4.1 foreskriver brug af øjenskyl og hvad der står om skylletidens længde.

Øjnene skal kunne skylles uden, at fingre eller andet skal spile dem ud for at undgå yderligere forurening af øjet.

Disser produkter har kort gennemløbstid og er tohåndsbetjente: PLUM og FALCK: ½ liter kun 4-6 minutter og når begge øjne skal kunne skylles samtidig skal der være til 2øjne x 3flasker + til transport til læge 2øjne x 3 flasker!

Trykket reguleres af egen hånd og kan derfor være forskelligt og for højt et tryk.

Markedets mest effektive enhåndsbetjente øjenskyl er Help Cares (tidligere Care-Repairs) øjenskyl (250ml) har samme tryk hele skylningen i 15 minutter og kan reducere PH værdien til normal i løbet af skylletiden.

Tjeckguide til brugen:

Placering der hvor produkterne bruges (fx rengøringsrum, køkkener, værksteder m.m.)

Enhåndsbetjent mobil løsning

Ingen døre som forhindring

Vælg den effektive løsning - øjne kan ikke erstattes

Er der faremærket, skal der normalt være øjenskyl max 5 sekunder væk - send altid skadelidte videre til læge

Køber du øjenskyl hos Miljøhuset, holder vi styr på udløbsdatoerne for dig

Kontakt Miljøhuset hvis du er i tvivl - i vores webshop har vi lige det der matcher jeres behov - klik videre her

Øjenskyl til kemi
Øjenskyl til kemi

EYEAID BASIC støvtæt boks incl 2 EYEAID 250ml til kemi - op til 15minutters skylletid i hver beholder

Boksen er stænktæt, slagfast og beskytter imod støv og snavs. Vægholder i rustfrit stål medfølger til opsætning hvor hurtig adgang til øjenskyl ønskes. Fx i maskinhuse og værksteder. BASIC-boksen er ligesom øjenskylle-flaskerne enhåndsbetjent og kan derfor let åbnes og skylningen kan starte på få sekunder. Boksen kan i håndtaget trækkes af vægholderen i én bevægelse og bringes til skadeslidte eller medbringes til transporten.

Til ophæng i maskinhuse, garager, værksteder m.m.

Øjenskyl til støv
Øjenskyl til støv

Eye Care 100 ml. Øjenskyl til støv og til sårrens

Eye Care er ideel til fjernelse af fremmedlegemer i øjnene som støv, snavs, metal/træsplinter o. lign. Bag on valve teknologi sikrer konstant væsketryk, uanset position. Eye Care kan aktiveres med en hånd og sikrer en behagelig brusning af øjet. Kan med fordel anvendes som sårrens og væsken er steril indtil sidste dråbe. Op til 2½ års holdbarhed fra produktionsdato.

Leveres i kasse med 2 stk og kan leveres sammen med en ophængsstation